Natuurkampeerterrein Wega

 

Wij zijn ook te vinden op:

facebook 32

Nieuws over natuurcamping Wega in Weert


Opening van dagstrand het Blauwe Meertje

Vanaf 11 juni 2017 zal dan eindelijk dagstrand het Blauwe Meertje worden geopend.
Op een afstand van ca. 2000 meter van ons kampeerterrein beschikken we dan over prachtig natuurwater met een fijn strand! 

blauwe meer klein

Wega natuurspeurtocht

In samenwerking met het Natuur- en Milieucentrum is er een bijzonder mooie natuurspeurtocht tot stand gekomen. Deze start op de camping en eindigt bij het Natuur en Milieucentrum. Tevens is er nu een natuurquiz en een opdracht 'sporen herkennen' beschikbaar.

Weert is groenste stad van Europa!

Weert is in 2013 verkozen tot de Groenste stad van Europa. Eind september haalde Weert een gouden score bij de internationale competitie Entente Florale in de catogorie steden

Nachtvlinderestafette

In 2013 zal ons natuurkampeerterrein deelnemen aan de Nachtvlinderestafette.
Op 4 augustus 2013 kan met nachtvlinders spotten op Wega!

In 2013 Wifi !

April 2013: Eindelijk is het zover, we hebben WiFi op Wega!

Nieuwe zandbak met waterpomp

Medio juli 2012 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: we hebben een nieuwe zandbak erbij met een waterpomp! Nu kunnen de kinderen naar hartelust met water (en zand!) spelen.

Weert Groenste stad van Nederland 2012

 In 2012 heeft Entente Florale Weert verkozen tot de Groenste stad van Nederland!

Verkoop van kampeergas - Campingaz

Met ingang van 2012 is er op Wega ook kampeergas - Campingaz verkrijgbaar

Toiletten voorzien van toiletpapier

Met ingang van mei 2012 zijn de toiletten op Wega voorzien van ECO-toiletpapier: meer comfort en milieuvriendeliijk!

Fiets 4-daags De Peel

Ook Weert heeft een startplaats tijdens de fiets4daagsedepeel. In 2013 is de Fiets4Daagse van 2 t/m 5 juli.
Hier vindt u alle informatie over de fiets4daagse

Kortingsregeling

Met ingang van het nieuwe seizoen 2012 zullen wij een nieuwe kortingsregeling toepassen, op de pagina tarieven staat de kortingsregeling vermeld. 

2011 Onze koningin bezoekt Weert

i.v.m. het bezoek van de Koninklijke familie aan Weert worden er veel activiteiten georganiseerd, voor het programma kijkt u op de speciale website hiervoor.

Beeldhouwworkshop en mergelworkshop

Tijdens de zomervakantie 2011 zal er op Wega een workshop beeldhouwen worden gegeven.
Tevens worden er regelmatig workshops mergelsteen gegeven.
Meer informatie is te vinden op de pagina 'Workshop beeldhouwen' op de deze website.

Nieuwe slechtweeraccomodatie

Voorjaar 2011
Een lang gekoesterde wens gaat in 2011 in vervulling: onze nieuwe slechtweeraccomodatie wordt in gebruik genomen: kamperen op natuurcamping Wega wordt nog fijner!

Nieuwe receptie

Zomer 2010
Nadat wij u vele jaren met veel plezier in onze caravan hebben ontvangen en van u informatie hebben voorzien waren wij toe aan een nieuwe receptie. In de zomer van 2010 hebben wij dan ook onze nieuwe receptie in gebruik genomen. Een fijne ruimte welke meer toegangkelijk is en waar ruime informatie over de omgeving te vinden is.

Prachtige tipi te huur

Voorjaar 2009
Dit jaar zijn we op ons natuurkampeerterrein  gestart met de verhuur van een prachtige tipi. Deze tent is erg ruim en volledig en zeer comfortabel ingericht. De slaapplaatsen zijn voorzien van goede matrassen op lattenbodems, en is voorzien met een afscheiding zodat kinderen ongestoort kunnen slapen. De eerste gasten waren al bijzonder enthousiast.

Nieuwe keukens in de kampeerhuisjes

voorjaar 2009
Na vele positieve reacties op het fijne keukentje in de Trekkershut Plus hebben wij besloten de kampeerhuisjes van eenzelfde keukentje te voorzien. Met ingang van het nieuwe seizoen 2009 zijn de kampeerhuisjes op Wega dan ook voorzien van mooie comfortabele keukentjes. Behalve fijne opbergruimte zijn deze voorzien van een
4-pits gastoestel, een koelkast en een spoelbak met stromend water.

Fiets- en tandemverhuur

voorjaar 2008
Met ingang van het voorjaar 2008 zijn er op Wega 7 fietsen, kinderstoeltjes, 3 kinderfietsen en een tandem te huur.

Nieuwe trekkershut plus op Wega

voorjaar 2006
Op ons kampeerterrein staan op dit moment twee kampeerhuisjes, het gaat hier om een variant op de trekkershut. De kampeerhuisjes bieden plaats aan 5 personen en zijn volledig ingericht met keukentje en keukengerei, pannen, borden en bestek. Wij zijn aangelsoten bij Stichting Trekkershutten Nederland


Website IJzerenmangebied

Maart 2006
Natuurkampeerterrein Wega ligt in een voor de kampeerder erg aantrekkelijk gbied. Enerzijds volkomen rustig en vrij gelegen, anderzijds zijn er in de directe omgeving behalve de natuurgebieden ook een aantal voorzieningen welke zeker voor kinderen bijzonder leuk zijn.
Onlangs zijn wij in samenwerking met een aantal ondernemers in de directe omgeving (op loopafstand) van start gegaan met een nieuwe website:
www.ijzerenmanweert.nl.
Op deze website vindt u een handig overzicht van deze voorzieningen zoals het binnen- en buitenzwembad, de kinderboerderij, het Natuur en Milieucentrum en de binnen- en buitenspeeltuin. Verder treft u aanvullende informatie over het gebied in de regio.


Fietsroutes

Januari 2006
In samenwerking met 15 natuurkampeerterreinen gelegen in Noord-Brabant en Noord-Limburg zijn er fietsroutes uitgezet tussen alle deelnemende natuurkampeerterreinen. Het is nu dus voor de fietsende kampeerder erg eenvoudig geworden om via deze aantrekkelijke fietsroutes een tocht uit te stippelen. De routekaartjes zijn te verkrijgen op de deelnemende terreinen. Aanvullende informatie en de routekaartjes vindt u op de speciale www.fietsroutesbrabant.nl .

Vakantiehuis AYA Tsjechie

April 2005
Begin jaren negentig besloten wij, na enthousiaste verhalen gehoord te hebben, Tsjechie als vakantieland te kiezen. Tsjechie werd meteen "ons"land. De prachtige natuur, de rijke cultuur, sprookjesachtige en eenvoudige kampeerterreintjes met talloze kampvuurtjes......
Afgelopen maand tijdens een heerlijke wintersportvakantie ontdekte we een prachtig authentiek boerderijtje, op dit moment zijn wij hiervan de trotse bezitters!
Het huis is bijzonder sfeervol en voorzien van alle hedendaags comfort. Het huis is ingericht op een verblijf van maximaal 7 - 9 personen. Door de centrale ligging in her zuidelijke voorland van het Reuzengebergte ligt er een waaier van mogelijkheden aan uw voeten!
Het huis is het gehele jaar door te huur voor zomer en wintervakanties. Als u meer wil weten....wij informeren u graag!
U kunt alvast een kijkje nemen op: www.tsjechievakantiehuis.nl.

vakantiehuis aya tsjechie


Nieuw sanitair


J
anuari 2004
De afgelopen jaren hebben we ons mogen verheugen op een sterk toegenomen belangstelling voor ons nauurkampeerterrein. Vanzelfsprekend zijn wij hier erg blij mee en ook zijn we steeds weer trots op het enthousiasme waarmee vele gasten zich over ons kampeerterrein uitspreken.
Het stimuleert ons om op deze wijze en met dezelfde inzet door te gaan met Wega.
Door de toegenomen belangstelling voor Wega groeide de capaciteit van onze sanitaire voorzieningen echter wat uit z'n jasje.

Afgelopen jaar hebben we dan ook besloten om het sanitair uit te breiden en geheel te renoveren. In de eerste plaats is de capaciteit uitgebereid. Er zijn nu 4 douches, 1 kinderdouche en een speciale wasplaats voor de allerkleinsten. Het aantal wastafels is verdubbeld en er is afwasplaats bijgekomen met en verbeterd warmwater tappunt. De toiletten bevinden zich nu in een aparte ruimte en zijn in aantal uitgebreid. Verder is de kwaliteit van de voorzieningen sterk verbeterd en bovendien is het ook nog heel mooi geworden!

Op het moment van dit schrijven moet er nog erg veel gebeuren.....het nieuwe seizoen 2004 zullenwe echter starten met prachtige samitaire voorzieningen die wat capaciteit en kwaliteit het predicaat WEGA glansrijk zullen doorstaan.

Wij hopen dan ook van harte u gastvrij te mogen ontvangen om u van deze aanvulling op Nauurkampeertterrein Wega te laten genieten!

Carin & Cees van Rijsewijk

Aangesloten bij:
Stichting Natuurkampeerterreinen

Stichting Natuurkampeerterreinen

© Copyright RenewMyID - www.renewmyid.nl