Wat is natuurkamperen?

Een natuurkampeerterrein is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Deze Stichting heeft zich ten doel gesteld om kleinschalige en rustige kampeerterreinen in een natuurlijke omgeving in stand te houden. Deze terreinen liggen dan ook altijd op de mooiste plekjes in Nederland met een hoge natuurlijke en landschappelijke waarde.

U treft goede basisvoorzieningen aan, geen seizoensplaatsen en geen onbewoonde kampeermiddelen. Van u wordt verwacht de rust, natuur en de privacy van medekampeerders te respecteren. Auto's komen alleen op het terrein bij aankomst en vertrek. Op deze terreinen bent u dan ook verzekerd van rust, ruimte en natuur.

Met de Natuurkampeerkaart bent u welkom!

Iedere kampeerder is van harte welkom als hij of zij in het bezit is van een geldige Natuurkampeerkaart. Bij de aanschaf hiervan ontvangt u gratis 'Het Groene Boekje'. Hierin staan alle Natuurkampeerterreinen omschreven. Met de kaart bent u altijd verzekerd van een terrein dat erkend is en voldoet aan de eisen wat betreft rust, ruimte en natuurschoon.

De Natuurkampeerkaart wordt uitgegeven door de Stichting Natuurkampeerterreinen.

De kaart is o.a. verkrijgbaar op alle ANWB vestigingen en op De Lier en op Wega.

 

                         plaatje-Wega 1                   plaatje-Wega 2